Koja je cijena izrade web shopa: Faktori, Rokovi, Održavanje, Sigurnost i Mogućnosti Prilagodbe

 

U današnjem digitalnom svijetu, izrada web shopa postala je ključna komponenta za uspjeh poslovanja. Međutim, cijena izrade takvog web shopa može varirati ovisno o raznim faktorima. U nastavku ćemo detaljno istražiti te faktore i kako utječu na cijenu, rokove izrade, održavanje, sigurnost te razlike između custom prilagođenog web shopa ili korištenje postojećih platformi.

Faktori koji utječu na cijenu izrade:

 • Dizajn: Izrada jedinstvenog dizajna koji odgovara brandu i estetici može zahtijevati više vremena i resursa u usporedbi s korištenjem predložaka. To uključuje kreiranje logotipa, odabir boja, tipografije, ikona i općenito vizualnog identiteta.
 • Funkcionalnosti: Svaka dodatna funkcionalnost koju web shop treba uključiti, poput napredne pretrage, filtriranja proizvoda, korisničkih recenzija, chat podrške i sl., može povećati cijenu. Ovo uključuje i integraciju s vanjskim servisima poput plaćanja, dostave ili analitike.
 • Veličina web shopa: Broj proizvoda, kategorija i stranica utječe na cijenu. Veći web shopovi zahtijevaju više vremena i truda kako bi se sve funkcije i proizvodi pravilno implementirali.
 • Integracije: Integracija s vanjskim sustavima kao što su ERP ili CRM može dodati kompleksnost projektu i povećati cijenu.

Rokovi izrade:

  • Rokovi izrade ovise o više faktora, uključujući složenost projekta, dostupnost resursa (kako ljudskih tako i tehničkih) te jasnoća zahtjeva.
  • Brži rokovi često zahtijevaju veću angažiranost i mogu dovesti do dodatnih troškova ako zahtijevaju dodatne resurse kako bi se projekti dovršili na vrijeme.

Održavanje:

 • Održavanje web shopa važno je za kontinuiranu funkcionalnost i sigurnost. To uključuje redovito ažuriranje softvera, sigurnosne provjere, podršku korisnicima i sl.
 • Troškovi održavanja mogu varirati ovisno o razini podrške koja je potrebna. To može biti u obliku mjesečnih ili godišnjih pretplata, ili na temelju potrebe za ad-hoc podrškom.

Sigurnost:

 • Sigurnost je od vitalnog značaja za svaki web shop kako bi se zaštitili osjetljivi podaci kupaca i održalo povjerenje u poslovanje.
 • Implementacija SSL certifikata, redovito ažuriranje sustava i softvera, zaštita od DDoS napada, kao i dodatne sigurnosne mjere kao što su dvofaktorska autentikacija mogu biti ključni elementi u osiguravanju sigurnosti web shopa.

Mogućnost izrade custom web shopa ili korištenje postojećih platformi:

 • Izrada custom web shopa omogućuje potpunu prilagodbu specifičnim potrebama poslovanja, ali može biti skuplja zbog potrebe za razvojem specifičnih funkcionalnosti i dizajna.
 • Korištenje postojećih platformi može biti brže i jeftinije, ali može ograničiti prilagodbu i zahtijevati prilagodbe poslovnih procesa kako bi se uklopio u funkcionalnosti platforme.

 

U zaključku, važno je naglasiti da izrada web shopa nije samo puko stvaranje online prisutnosti, već složen proces koji zahtijeva pažljivo planiranje, izgradnju i održavanje. Razumijevanje faktora koji utječu na cijenu, rokove izrade, sigurnost i prilagodbu ključno je za uspješan rezultat.

Web shopovi su vitalni alati za moderne tvrtke koje žele doseći globalno tržište i pružiti korisnicima jednostavan i ugodan način kupovine. No, uzimajući u obzir složenost projekta, važno je imati realna očekivanja o cijeni izrade, vremenu potrebnom za implementaciju i nužnosti održavanja kako bi se osigurala dugoročna uspješnost poslovanja.

Sigurnost također igra ključnu ulogu u svakom web shopu jer se mora osigurati zaštita osjetljivih podataka kupaca i održavanje povjerenja u poslovanje. Investiranje u adekvatne sigurnosne mjere poput SSL certifikata, redovitog ažuriranja softvera i implementacije dodatnih zaštitnih slojeva ključno je za uspješno vođenje online trgovine.

Konačno, odabir između izrade custom web shopa ili korištenja postojećih platformi ovisi o specifičnim potrebama i resursima tvrtke. Dok custom rješenja omogućuju potpunu prilagodbu, platforme poput WooCommerce-a, Shopify-a ili Magento-a mogu pružiti brže i ekonomičnije rješenje uz određene kompromise u prilagodbi.

U cjelini, izrada web shopa je investicija koja se isplati, ali zahtijeva pažljivo planiranje, stručnost i suradnju s pouzdanim partnerom kako bi se postigao uspjeh na online tržištu.

Tvrtka Nordia pruža sveobuhvatne usluge izrade web trgovina koje se temelje na individualnim potrebama klijenata. Fokus je na modernom dizajnu, visokoj sigurnosti te besplatnom održavanju.
Javite nam ukoliko želite uspješno započeti ili unaprijediti svoje online poslovanje.

 

Nordia Digital
www.nordia.hr
info@nordia.hr
0993755005

Kontaktirajte nas

Stvarajmo Zajedno

Javljamo se u najkraćem roku.

Nije obavezno
Nazovite nas
+385 99 375 5005

„Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu obrade Vašeg upita, te će se s njima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU 2016/679) i Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018). Više o zaštiti osobni podataka možete pročitati na Politika privatnosti.“

"Kreiramo digitalni svijet po vašoj mjeri."